De scouts

Wij zijn de scouts. De scouts zijn jongens en meiden van 11 t/m 15 jaar (groep 8, klas 1 t/m 3). Wij komen iedere zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:30 uur bij elkaar in het clubgebouw. We doen dan allerlei gave activiteiten zoals kampvuur maken, vlotvaren, buitenspelletjes en koken. Bij de scouts speelt zelfstandigheid een grote rol.

De scouts gaan twee keer per jaar op weekendkamp. In de eerste week van de basisschoolvakantie gaan wij een week op zomerkamp. Deze kampen hebben altijd een thema, zoals Noord-Amerika, Avatar en wie is de mol.

Ook doen wij ieder jaar mee met de RSW. Dit zijn de Regionale Scouting Wedstrijden. Wij strijden dan tegen andere scoutinggroepen om onder andere te zien wie het beste zijn tent kan opzetten, wie de mooiste keuken bouwt en wie de hike het snelste loopt.

Als je, als lid, wilt weten wanneer we wel/geen opkomst hebben, kampen gepland hebben en aanwezig zijn op het clubhuis om gezellig te komen kijken op zaterdagmiddag 14-16 uur kijk dan in onderstaand schema.

Lijkt het jou leuk om dit samen met leeftijdsgenoten mee te maken bij scouting de Vliegende Pijl? Kom dan een keertje kijken en mail naar scouts@vp19.nl.

Recent nieuws

Klik hier om al het nieuws van de Vliegende Pijl te zien

Bevers

Kampen, eten, en andere leuke dingen

05 april 2022

Hoi allemaal, weer even een update over de maand maart en begin aprilAfgelopen maand hebben de scouts lekker gekookt voor hun ouders en broertjes/zusjes. Er was een Mexicaans thema en het eten was heerlijk! Complimenten aan de leiding en de kookkunsten van de Scouts De welpenjongens hebben zich cultureel uitgeleefd door corona proof op wereldreis […]

Lees verder
Bevers

Sinterklaas op VP

07 december 2021

Afgelopen zaterdag kwamen de ochtendspeltakken weer op VP. Tot hun grote plezier had sinterklaas een boel kados achtergelaten. En een groot gedicht waar ze die konden vinden.   Goedendag lieve kinderen, Sinterklaas is gisteravond maar vroeg opgestaan Er moesten nog zoveel dingen worden gedaan Als een van de eerste plekken ben ik hierheen gegaan Ik [...]
Lees verder

Scouts Agenda